ponedjeljak, 23. ožujka 2015.

Svinjetina s karijem








Sastojci:
500 gr svinjskog mesa bez kostiju
1 velika glavica crnog luka
2 češnja češnjaka
1 mrkva
200 gr paradajza pelata ( paradajz u konzervi, pa pola)
1 kašika karija u prahu
1,5 kašika smeđeg šećera
1 kašika sirćeta
sol i mljeveni crni biber


Priprema:
Crni luk i češnjak sitno iseckati. Iseckati i meso na kockice a mrkvu na kolutove.
Staviti crni luk i češnjak da se prodinstaju zajedno, pa dodati kari i dinstati sve zajedno sa malo vode i 0,5dl ulja.
Kada se luk izdinstao ukloniti ga iz tave, pa u taj ostatak masnoće staviti kockice mesa da se prže.
Ispržiti meso sa svih strana, vratiti luk i naliti vode da pređe preko mesa 1cm. Dodati i kašiku sirćeta, pa ostaviti da se krčka, poklopljeno.
Pred kraj, kad je meso već omekšalo dodati iseckan paradajz pelat, začine po ukusu i šećer, pa ostaviti još malo da prokrčka.
Poslužiti toplo uz rižu.

Nema komentara:

Objavi komentar