ponedjeljak, 23. ožujka 2015.
Kinder torta s krem bananicama
Sastojci za koru:
10 bjelanaca
10 kašika šećera
6 kašika brašna
1 kašika ulja
200 g oraha
200 g eurokrema
Sastojci za fil:
10 žumanaca
200 grama šećera
2 pudinga od vanilije
5 kašika brašna
250 grama margarina
100 grama čokolade
5 krem bananica
300 grama plazma keksa ili piškote
200 grama slatkog vrhnja
1 L mlijeka
Priprema:
Umutiti bjelanca sa šećerom, dodati brašno i ulje, pa umućenu masu izliti u pleh gdje smo već stavili foliju i 200 g sjeckanih oraha.
Koru peći na 180 C 25 minuta. Ispečenu koru prevrnuti na tacnu. Zatim onako vruću koru prelijemo sa 200 g eurokrema i ostavimo da se kora ohladi.
Pripremiti fil: Odvojiti od litre mlijeka deset kašika mlijeka, a ostatak mlijeka staviti da prokuha, zatim sastaviti žumanca, brašno, puding i deset kašika mlijeka i sve zakuhati. Kada se masa zgusnula ohladiti, pa dodati umućen margarin.
Umućenu masu podijeliti na dva jednaka dijela, pa u jedan dio dodati otopljenu čokoladu, a drugi 5 sitno isjeckanih krem bananica.
Filovati tortu: Prvo ide kora sa eurokremom, zatim žuti fil, pa piškote ili plazma keks koji se provlači kroz neki sok po želji, zatim tamni fil, a odozgo ukrasimo izmiksanim slatkim vrhnjem.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar