utorak, 24. ožujka 2015.

Čokoladna fantazija








BISKVIT
300 grama čokolade za kuhanje
250 grama maslaca
100 grama oraha
150 grama oštrog brašna
5 jaja
4 žlice šećera
1 prašak za pecivo
GLAZURA
125 grama čokolade za kuhanje
150 ml slatkog vrhnja


PRIPREMA BISKVITA

Rastopiti čokoladu i maslac da se dobije glatka smjesa, te ostaviti da se hladi.
Pjenasto izmješati jaja sa šećerom, dodati isjeckane orahe, brašno, prašak za pecivo, te umiješati smjesu od čokolade i maslaca.
Nastalu smjesu izliti u kalup za tortu te peći na 160 stupnjeva oko 45 min.
Kad je biskvit gotov, ostaviti ga da se hladi.
PRIPREMA GLAZURE

Zagrijati slatko vrhnje, dodati čokoladu, te dobro promješati dok se čokolada ne otopi.
FINALIZACIJA

Prohlađenom glazurom premazati tortu i posuti sa još malo mljevenih orha (ako želite) te ostaviti u hladnjak da se ohladi.
Savjet

Ako ostavite tortu da se duže hladi, bit će sočnija.

Nema komentara:

Objavi komentar