ponedjeljak, 23. ožujka 2015.

Milch-Schnitte






Sastojci

KORE: 3 jaja, 1 čaša šećera, 1 čaša suncokretovog ulja, 1 čaša mlijeka, 3 kašike kakaa, 1 prašak za pecivo, 5-6 punih kašika brašna
FIL: 1 krema za torte, 1 šlag krema, 2-3 kašike meda, 1-1/2 čaša mlijeka
Papir za pečenje

Postupak pripreme

Umutiti mikserom prvo jaja sa šećerom, pa onda dodati ulje, mlijeko, kakao, brašno i prašak za pecivo. Na 2 pleha (ja sam koristila one koji su došli u šporetu standardne) staviti papir za pečenje, smjesu podijeliti u plehove fino ju razmazati i peći jednu po jednu u prethodno zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 10ak minuta. Kada su gotove dok su još tople preokrenuti ih na drugi čisti komad papira za pečenje i ostaviti da se potpuno ohlade ( što traje oko nekih 20ak minuta s obzirom da su jako tanke). Šlag kremu i kremu za torte umutiti sa čašom do čašom i pol mlijeka (treba da bude čvrst šlag) i 2-3 kašike meda. Gotovu kremu mazati na jednu koru i pokriti drugom, sa druge kore koja će biti gore skinuti papir za pečenje i ostaviti u frižideru par sati da se još malo stegne.

Nema komentara:

Objavi komentar