ponedjeljak, 23. ožujka 2015.

Štrudla s breskvama






5 gotovih listova za pite (jufke)
PREMAZ
30 ml mlijeka
30 ml ulja
1 jaje
PUNJENJE
250 g kompota od breskvi
50 g krušnih mrvica
50 g smeđeg šećera
1 vrećica vanilin šećera
1 žličica ruma
UKRAŠAVANJE
šećer u prahu


Premaz sa štrudlu sa breskvama

U posudi izmiksajte jaje.
Dodajte ulje i mlijeko pa sve dobro izmiješajte.

Punjenje za štrudlu sa breskvama

Breskve iz kompota lagano ocijedite i dodajte im smeđi šećer.
Lagano promiješanim breskvama dodajte krušne mrvice, vanilin šećer i rum.

Slaganje štrudle sa breskvama

Štrudlu sa breskvama najbolje slažite odmah u pek papirom obloženom limu za pečenje.
Listove položite na pek papir i premažite pripremljenim premazom, četkicom ili drugim pomagalom.
Na tako premazane listove rasporedite pripremljeno punjenje sa breskvama.
Štrudlu zarolajte i premažite ostatkom premaza.
Pecite na 170 °C 30 minuta.
Prije serviranja pospite šećerom u prahu.

Nema komentara:

Objavi komentar