ponedjeljak, 23. ožujka 2015.

Pileći gulaš





Sastojci

2 žlica ulje maslinovo
sol
svježe mljeveni papar
8 g pile (crno meso - batak, zabatak)
2 žlica pšenično brašno, bijelo
120 g šampinjoni (uzgojeni)
4 režanj češnjak
4 kom krumpir, mladi
2 mala žlica ružmarin
1.5 dl vino bijelo
3 dl pileći temeljac
1 lovorov list
4 kom luk kozjak


Luk kozjak i češnjak oljuštimo. Kozjak tanko narežemo, a češnjak zgnječimo. Krumpir ogulimo i narežemo na komadiće. Gljive obrišemo.

Zagrijemo ulje u dubokoj tavi. Posolimo i popaprimo brašno pa pospemo njime komade piletine (4 batka, 4 zabatka) i pržimo ih, često okrećući, na vatri srednje jačine. Izvadimo iz tave i odložimo. Narežemo gljive.

U tavi na ulju popržimo luk 2 – 3 minute, često miješajući. Dodamo češnjak, gljive, krumpire i ružmarin pa pržimo 2 minute

Ulijemo vino, pustimo da zavre i vrije 1 minutu, pa ulijemo temeljac. Ostavimo da ponovno zavre. Vratimo piletinu u lonac, dodamo lovorov list i dobro poklopimo

Smanjimo vatru i lagano kuhamo oko 45 minuta. Izvadimo lovorov list i po potrebi dodamo začine. Poslužimo vruće.

Nema komentara:

Objavi komentar