ponedjeljak, 23. ožujka 2015.

Bosanski lonac





Sastojci:


1/2 junetine
1/2 ovčetine
1 glavica kupusu (cca 1 kg)
1 kg rajčica
1 kg paprike
1/2 kg luka
1/2 kg krumpira
3 mrkve
listovi od 1 manjeg celera
svežnjić peršina
2 žlice ulja
2 žličice soli
papar po ukusu


Priprema:
Meso narezati na kockice. Na malo ulja zastakliti sav luk narezan na kockice, pa kratko dinstati meso (kratko - samo dok meso ne izgubi crvenu boju).

Dno lonca namastiti uljem, pa slagati po pola količine kupusa narezanog na kocke (otprilike 2 x 2 cm), preko njega kolutiće narezanu mrkvu, pa na velike kocke narezanu paprike, pa rajčicu narezanu na četvrtine, potom krumpir također narezan na veće kocke na kojeg se slože listovi celera (cijeli, kako bi se na kraju mogli izvaditi iz gotovog jela) i na kraju meso. Drugu polovicu namirnica složiti istim rasporedom.

Bez dodavanja vode, lonac se poklopi i kuha se na slaboj vatri, a kad zavije, smanjiti vatru na najmanju moguću tako da sasvim lagano krčka najmanje sat, do sat i pol vremena.

Nema komentara:

Objavi komentar