ponedjeljak, 23. ožujka 2015.

Rolovano bijelo meso





Sastojci:
700 gr pilećeg bijelog mesa bez kože i kostiju
nekoliko svježih šampinjona ( stavite po želji ali nemojte preterati )
200 gr sira trapista ili bilo kojeg tvrdog sira
1 kašika suhog začina
aluminijumska folija
1 kašika ulja

Priprema:
Pileće bijelo meso izrezati u šnicle, pa ih blago izlupati i na stol staviti aluminijsku foliju pa ih poslagati u pravokutnik, lijepo jednu pored druge.
Pravokutnik je otprilike dimenzija 30 x 25 cm, treba da bude dovoljno širok i dugačak da bi se lijepo uvio.
Na uklopljeno bijelo meso poslažite sir i preko izrezane šampinjone, nemojte da ih sitnite baš previše, neka budu deblji listići.
Uvijte u rolat pa uvijte u foliju koja je ispod.
Dobro stegnite i zatvorite krajeve.
Premažite pleh sa kašikom ulja pa stavite rolat da se peče na 200 stupnjeva 90 minuta, pa skonite foliju i zapecite još 10 – 15 minuta.
Izvadite iz rerne, pa poslije 10 minuta izrežite i servirajte.


Nema komentara:

Objavi komentar