petak, 27. ožujka 2015.

Prhke kiflice s rahatlukom





Sastojci:
200 gr masti (može puter ili margarin)
1 kašika šećera
1 kesica vanilin šećera
2 dcl gušćeg jogurta
1 jaje
rendana kora od 1 limuna
600 gr brašna
1 kašičica praška za pecivo

Za punjenje:
200 gr ratluka sa ukusom jagode
Za posipanje:
200 gr šećera u prahu
1 kesica vanilin šećera

Priprema:
Umutiti mast, šećer i vanilin šećer, dodati 1 jaje. jogurt, prašak za pecivo, rendanu koricu limuna i brašno. Zamijesiti tijesto, oblikovati u kuglu uviti u providnu foliju i ostaviti u zamrzivač 1 sat.
Odstajalo tijesto podijeliti na 4 dijela. Svaki dio razvaljati u krug koji izrežete na 8 trokutova. Na svaki trokut staviti komadić rahatluka i uviti u kiflicu koju staviti u pleh obložen papirom. Tako uraditi sa svim dijelovima tijesta. Izađe 32 kiflice.

Kiflice peći na 180 stupnjeva 20 minuta da blago porumene.
Pečene uvaljati u šećer u prahu i vanilin šećer.

Nema komentara:

Objavi komentar