utorak, 24. ožujka 2015.

Pleska ili kljukuša




Sastojci:
600 grama brašna
sol
vrela voda
maslac, maslo, ulje, šta tko koristi, ja obično stavim 3-4 kašike biljnog masla
mlijeka oko 300 ml
kiselo vrhnje ili vrhnje za kuhanje


Način pripreme:
U zdjelu stavite brašno i posolite ga. Voda neka vam prokuha i vrelu vodu po malo dodajite u brašno i miješajte drvenom kašikom. Tijesto vam mora biti onako ljepljivo. Sad u tepsiju stavite masnoć‡u i malo je zagrijete pa uzimate po malo tijesta i premijesite ga na toj masnoć‡i i kad sve završite onda cijelo tijesto rastanjite po tepsiji i malo ga odozgo išarate kašikom.
Pecite na 200 stepeni oko 3o minuta, dok ne porumeni, nakon toga zalijete mlijekom još na kratko vratite u rernu i kad izvadite iz rerne premažete kajmakom, kiselim vrhnjem ili vrhnjem za kuhanje.

Nema komentara:

Objavi komentar