ponedjeljak, 23. ožujka 2015.

Pizza vijenac






Potrebni sastojci:
500 g brašna
Kesica suhog kvasca
100 ml mleka
175-200 ml vode
200 g mocarela sira
Malo soli
Maslinovo ulje
Origano
Paradajz sos

Priprema:
Tijesto umjesite tako da u pola šalice mlake vode dodate kvasac, žličicu brašna i žličicu meda, promiješate i ostavite da nadođe. Nakon toga, brašno uspite u veću posudu, napravite rupu u sredini, dodajte kvasac, mlijeko i ostatak vode (po potrebi) i umjesite glatko tijesto. Tijesto stavite u posudu, premažite sa malo maslinovog ulja i ostavite da se diže na sobnoj temperaturi.

Kad je tijesto nadošlo, premijesite ga i na brašnjavoj radnoj površini razvaljate u krug. Na samom centru kruga od tijesta napravite rupicu, a oko rupice nožem nacrtajte veći krug (nemojte rezati tijesto). Nakon što ste nacrtali krug, nožem od centra do granice nacrtanog kruga izrežite trokutove pizze kao da je režete na standardni način, ali širi kraj trokuta ostavite netaknutima. Nakon toga, oko nacrtanog kruga stavite paradajz sos i nadjev po želji, s tim da ne stavljate nadjev skroz do kraja krajnjeg ruba tijesta. Nakon što ste stavili nadjev, odrezane komade preklapajte preko nadjeva i ušuškajte ispod ruba tijesta, kao što je prikazano na fotografiji.

Ovako pripremljen vijenac pecite u rerni zagrijanoj na 200 stupnjeva, 15, 20 minuta. Služite toplo.

Napomena: Po želji vijenac pospite makovim ili sezamovim sjemenkama.

Nema komentara:

Objavi komentar