ponedjeljak, 23. ožujka 2015.

Šnenokle

Sastojci






3 kom jaja
6 dl mlijeko, punomasno
2 žlica šećer, kristal
1 mala žlica gustin
1 kom mahuna vanilije

Stavite kuhati mlijeko.

Odvojite bjelanjke od žumanjaka te bjelanjke istucite s jednom žlicom šećera. Velikom žlicom stavljajte komade snijega u vruće mlijeko. Oni će se napuhnuti i kad mlijeko zakipi, okrenite žličnjake na drugu stranu. Nakon nekoliko sekundi izvadite ih rupičastom žlicom. I tako dok ne potrošite sav snijeg. Morat ćete povremeno smanjiti i pojačati vatru, ali cijeli taj proces zapravo jako kratko traje.

 Žutu kremu napravite tako da u mlijeko koje vam je preostalo nakon kuhanja bjelanjaka ubacite sjemenke vanilije koje ste nožem sastrugali iz unutrašnjosti mahune. Možete staviti i samu mahunu, ali ju kasnije izvadite, dakako.

 Miksajte žumanjke s jednom žlicom šećera dok ne postanu pjenasti.

Jednu žličicu gustina zamutite s dvije žličice hladnog mlijeka. Dodajte žumanjke i gustin u vruće mlijeko i uz stalno miješanje kuhajte 1-2 min.

Pustite da se malo ohladi i onda prelijte kremu preko žličnjaka. Dobro ohladite u frižideru.

Nema komentara:

Objavi komentar