ponedjeljak, 23. ožujka 2015.
Lazanje
Fil 1.
500 gr. mljevenog mesa
400 ml. paradajz sosa(spageti sos)
sol,biber i vegeta
1 žlica meda
1 češanj češnjaka
Fil 2.
450 gr. krem sira
2 žlice parmezana
malo soli i bibera
suhi peršun
Ribani sir za posipanje
Priprema:
Lazanje skuhajte u slanoj vodi.
Propržite meso sa sitno sjeckanim češnjakom.
Dodajte začine i med pa zalite paradajz sosom.
Prokrčkajte i uklonite sa peći.
Pripremite i drugi fil dok se prvi malo ohladi.
Krem sir omekšajte na sobnoj temperaturi,dodajte mu sve ostale sastojke za fil pa izmješajte.
U vatrostalnu posudu odvadite trećinu mljevenog mesa.
Prekrijte sa 3 lazanje,pa na lazanje istreste pola drugog fila.
Prekrijte i drugi fil lazanjama pa istresite polovinu mesa.
Ponovo prekrite lazanjama pa na njih osatak krem sira ,preko krem sira ostatak mesa.
Prekrijte folijom i pecite na 200 stupnjava oko 20-30 minuta.
Maknite foliju,pospite ribanim sirom i vratite u peć da se sir otopi.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar