ponedjeljak, 23. ožujka 2015.

Lazanje







Fil 1.

500 gr. mljevenog mesa
400 ml. paradajz sosa(spageti sos)
sol,biber i vegeta
1 žlica meda
1 češanj češnjaka

Fil 2.

450 gr. krem sira
2 žlice parmezana
malo soli i bibera
suhi peršun

Ribani sir za posipanje

Priprema:

Lazanje skuhajte u slanoj vodi.

Propržite meso sa sitno sjeckanim češnjakom.

Dodajte začine i med pa zalite paradajz sosom.

Prokrčkajte i uklonite sa peći.

Pripremite i drugi fil dok se prvi malo ohladi.

Krem sir omekšajte na sobnoj temperaturi,dodajte mu sve ostale sastojke za fil pa izmješajte.

U vatrostalnu posudu odvadite trećinu mljevenog mesa.

Prekrijte sa 3 lazanje,pa na lazanje istreste pola drugog fila.

Prekrijte i drugi fil lazanjama pa istresite polovinu mesa.

Ponovo prekrite lazanjama pa na njih osatak krem sira ,preko krem sira ostatak mesa.

Prekrijte folijom i pecite na 200 stupnjava oko 20-30 minuta.

Maknite foliju,pospite ribanim sirom i vratite u peć da se sir otopi.

Nema komentara:

Objavi komentar