subota, 28. studenoga 2015.

Kolač s jabukama






Sastojci:
4 jaja
4 čaše brašna
2 čaše šećera
1 čaša ulja
1 čaša mlijeka
2 praška za pecivo
2 vanilin šećera
cimeta po ukusu
šećeš u prahu za dekoraciju
1 kg jbuka




Uputstvo za pripremu:
Nadev (fil): Oljuštiti jabuke, izrendati ih i ostaviti da puste sok. Potom ih u tiganju na vrlo malo ulja propržiti, dodati jednu čašu šećera + jednu kesicu vanilin šećera i cimeta po ukusu. Sve dobro izdinstati da se sjedini i šećer istopi.

Testo: Jaja umutiti sa šećerom i jednom kesicom vanilin šećera. Zatim dodati ulje, mleko i na kraju postepeno dodavati brašno (prethodno pomešano sa praškom za pecivo). Sve dobro sjediniti da nema grudvica.

Polovinu testa izliti u podmazan i brašnom posut pleh, i peći u rerni na 200-220 stepeni dok se ne uhvati korica. Potom na polupečenu koru rasporediti nadev od jabuka i preko preliti sa ostatkom smese za testo. Vratiti pitu u rernu da se do kraja ispeče.

Nema komentara:

Objavi komentar