Sastojci
700 g mljevenog mesa
5 kom kuhanih jaja
1 luk ,crveni
1 režanj češnjaka
2 kom zemički
2 dl mlijeka ( 3.3% masti )
1 žlica senfa
1 žličica paprike u prahu
2 žlica krušnih mrvica
10 kriški pancete
Priprema
- Zemičku omekšajte u mlijeku i ocijedite.
- Dodajte miješano mljeveno meso, zgnječeni češnjak, nasjeckani luk prepržen na ulju, crvenu papriku, jaje, posolite i popaprite te sve dobro izmiješajte.
- Kalup za kuglof obložite ploškama pancete i prebacite višak preko ruba.
- Pola smjese stavite u kalup.
- Tvrdo kuhana jaja ogulite od ljuske i posložite na smjesu. Prekrijte je drugom polovicom smjese od miješanog mljevenog mesa i prekrijte s pancetom
- Premažite je uljem i stavite u pećnicu na 200C. Poklopite folijom.
- Nakon 35 minuta maknite foliju, premažite štrucu senfom i pospite s malo krušnih mrvica pa vratite u pećnicu da se zapeče.
Nema komentara:
Objavi komentar