petak, 3. srpnja 2015.

Zapečena pasta

sastojci
250 g Tjestenine Spaghetti Podravka
120 g sira (gauda, ementaler ili sl.)
100 g šunke (može i neka salama)
1 veća rajčica
120 ml mlijeka
2 dcl vrhnja za kuhanje
2 jaja
žlica parmezana
žlica krušnih mrvica
sol, papar, bosiljak





1.
Špagete skuhati “al dente”. U međuvremenu narezati šunku i rajčice na manje komadiće. Bosiljak nasjeckajte.
2.
Razmutite jaja, vrhnje i mlijeko te dodajte naribani sir i začine.
3.
Špagete dobro ocijedite te ih pomiješajte sa šunkom, rajčicom i nasjeckanim bosiljkom. Prebacite u vatrostalnu posudu te prelijte smjesom sira i vrhnja.
4.
Izmiješajte parmezan i krušne mrvice te ravnomjerno rasporedite po površini tjestenine.
5.
Stavite peći u zagrijanu pećnicu 200 °C oko 20 minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar