srijeda, 6. srpnja 2016.

Jako brze krempite

Sastojci
    1 paket listanog tijesta (za dvije kore)
    2 litre mlijeka 2,8 mm
    0,5 litre vode
    6 jaja
    6 velikih žlica glatkog brašna
    1 gustin (20 dag)



      3 vanilin šećera
    25 dag šećera
    7 dl slatkog vrhnja
    2 kremfixa
    šećer u prahu






Priprema
    1.
    Lisnato tijesto razvaljati pa ispeći na okrenutoj tepsiji. Prije pečenja, tijesto malo izbosti vilicom.
    2.

    Staviti u veliku posudu ovim redom: vodu, mlijeko, žutanjke, vanilin šećer, 20 dag šećera, brašno i gustin. Naravno kako koji sastojak dodate tako malo promiješajte mutilicom. Sad povremeno promiješajte sastojke, a kad primjetite da je već dosta zagrijano, počinje se pomalo na dnu zgrušavati, miješajte energičnije neprekidno dok ne zakuha. Kad je krema zakuhala, opet ju možete laganije miješati još desetak minuta jer sad više neće zagoriti niti se napraviti grudvice.
    3.

      Maknuti kremu sa štednjaka. Umutiti bjelanjke i 5 dag šećera u čvrsti snijeg pa ga umiješati u toplu kremu. Ovaj je postupak osim samog sastava krempite jako bitan jer se šlag ne smije razvodniti nego trebaju ostati male rupice. Ja to lagano miješanje izvedem tako da mutilicom dio snijega potisnem u kremu pa polukružno mutilicu podignem na drugom djelu posude natrag i preostalu kremu sa mutilice energično tresnem u zdjelu i tako sve dok ne potrošim snijeg. Ne znam koliko sam jasno opisala, ali vjerujem da većina radi ovakve kreme pa će svatko primjeniti svoj sistem.
    4.
    Gotovu kremu izliti na koru koju smo stavili u najširi duboki pleh te pustiti da se ohladi. Umutiti slatko vrhnje, dodati 1-2 kremfixa. Ohlađenu kremu po vrhu viljuškom lagano ogrebati da postane hrapava kako se kasnije nebi odvajao šlag od kreme :), namazati šlagom i poravnati ga.
    5.
    Na kraju, drugu koru odrezati na kvadratiće kako bi nam bilo lakše rezati krempite i složiti ih na šlag, staviti još pola sata u hladnjak pa rezati krempite, posuti šećerom u prahu i papati

nedjelja, 6. ožujka 2016.

Zarada na internetu

http://ketybusinessteam.stiforphr.com/


dok kuhate zašto ne bi nešto i zaradili iz svoga doma, bez zamornih odlazaka u firmu. Dakle dok se kolač peče vi zarađujete. Besplatno se ulogirajte na gornji link, i nova budućnost može započeti.

nedjelja, 10. siječnja 2016.

Grčka torta



Za 3 kore:

12 bjelanjaka
27 žlica šećera
12 žlica mljevenog plazma keksa
15 žlica oraha
Za kremu:

12 žumanjaka
200 g šećera
2 pudinga od vanilije
Grčka torta600 ml mlijeka
300 g margarina
100 g šećera u prahu
200 g sjeckanog plazma keksa
200 g milka čokolade po želji (ja sam stavila milku sa Oreo keksima)
200 g krupnije mljevenih oraha
PRIPREMA:

Za pripremu kora kojih morate ispeći 3 komada (dakle, peći tri puta u istom kalupu za torte) miksajte svaki put po 4 bjelanjka. Kada bjelanjci postanu čvrsti dodati 9 žlica šećera, 4 žlice mljevenog plazma keksa i na kraju 5 žlica mljevenih oraha. Dobivenu masu izliti u kalup za tortu na papir za pečenje (kalup promjera 24 cm), rubove kalupa namastiti i pobrašniti. Peći u pećnici na 180ºC 18 minuta. Kora je gotova kada ravnomjerno posmeđi cijelom površinom. Ako vam je pećnica malo jača, pecite koru koju minutu manje. Kore su u pravilu tanke i ne treba im dugo da se ispeku. Pečenu koru iskrenuti iz kalupa na rešetku, odmah pažljivo odljepiti papir za pečenje, a kalup oprati i pripremiti za drugu koru koja se priprema na identičan način.
Grčka tortaNa isti način dakle treba ispeći 3 kore. Ohladiti ih.
Dok se kore peku i hlade, pripremiti kremu. Staviti na tihu vatru lonac sa mlijekom (odvojiti cca 150 ml od predviđene količine) Miksati žumanjke sa 200 g šećera. Dodati onu manju količinu mlijeka i prašak za puding. Ukuhati dobivenu smjesu u vruće mlijeko. Kuhati kremu uz neprestano miješanje 10 minuta. Kuhanu kremu potpuno ohladiti i to opet uz miješanje kako se na vrhu ne bi napravila korica. U ohlađenu kremu umiješati margarin koji ste prethodno izradili sa šećerom u prahu. Dobro promiješati pa dodati mljevene orahe, sitno sjeckanu milka čokoladu i na kraju sjeckane plazma kekse.
Za izradu torte premazati trećinom kremom prvu koru, zatim drugom trećinom drugu koru i na kraju ostatkom premazati zadnju koru. Poravnati kremu na bočnim stranicama torte.
Tortu ohladiti, najbolje preko noći, jer jedino tada će se lijepo rezati, te ukrasiti po želji slatkim vrhnjem i prigodnim ukrasima.